Panasonic inaugurează Casa ideilor ecologice

Panasonic va inaugura în luna aprilie proiectul Casa ideilor ecologice, un showroom ce va deveni funcţional în cadrul Panasonic Center din Tokyo. Casa va reuni ultimele tehnologii dezvoltate de Panasonic pentru economisirea, crearea şi stocarea energiei şi va demonstra cum se poate obţine un stil de viaţă “verde”, cu emisii zero de dioxid de carbon, doar prin utilizarea elementelor naturale precum vântul, lumina solară, apa şi căldura.
Casa ideilor ecologice simulează o locuinţă ce ar putea deveni un standard peste 3-5 ani, în viziunea Panasonic, locuinţă care prezintă următoarele două caracteristici esenţiale:
– Produce zero emisii de dioxid de carbon prin integrarea unor echipamente cu eficienţă energetică ridicată, fabricate după cele mai noi tehnologii din domeniu, inclusiv panouri solare şi baterii reîncărcabile care să poată economisi, crea şi stoca energia într-un mod optim.
– Este construită în stil arhitectonic japonez ceea ce îi conferă un grad de confort şi eficienţă energetică optimă în toate cele patru anotimpuri ale anului.
Casa ideilor ecologice va fi deschisă publicului larg la fiecare sfârşit de săptămână şi în timpul sărbătorilor legale, începând cu data de 18 aprilie 2009.
În octombrie 2007, prin lansarea noii sale strategii Eco Ideas, Panasonic şi-a reînnoit promisiunea de a depune toate eforturile pentru a contribui la îmbunătăţirea mediului înconjurător. Compania a adoptat totodată un stil de management care să vină în sprijinul acestei strategii şi a accelerat eforturile în direcţia stopării încălzirii globale prin intermediul a trei iniţiative: Idei ecologice pentru procesul de fabricaţie, Idei ecologice pentru produse şi Idei ecoogice pentru oricine, oricând.
Bazată pe această strategie, Casa ideilor ecologice simulează la scară reală un stil de viaţă “verde” care poate fi luat drept exemplu pentru construirea locuinţelor viitorului şi care ar contribui semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon la scară globală.
Casa ideilor ecologice reprezintă convergenţa tehnologiilor de ultimă oră şi know-how-ului a trei dintre companiile membre ale Panasonic Group – Panasonic Corporation, Panasonic Electric Works şi PanaHome, specializate în fabricarea de produse electrocasnice, materiale de constucţii, echipamente şi structuri pentru locuinţe.
Caracteristici Casa ideilor ecologice:
Locaţie: 2-5-18 Ariake, Koto-ku, Tokyo
(în cadrul Panasonic Center Tokyo)
Suprafaţa: 262 m2 (primul etaj: 121 m2, al doilea etaj: 141 m2)
Obiectiv: să prezinte viziunea Panasonic referitoare la stilul de viaţă ecologic de peste 3-5 ani
Acces: deschisă public vizitatorilor în zilele de sâmbătă, duminică şi de sărbătorile legale, începând cu 18 aprilie 2009. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns