Ujet: un nou scuter electric prezentat la CES 2018

Ujet este un scuter electric, cu aspect futurist, ce se poate deplasa până la 149 de kilometri cu o singură încărcare. Ujet apelează la aliajele speciale și la fibra de carbon pentru a oferi o construcție ușoară și robustă. Motorul electric are 5,44 cai putere, iar viteza maximă este limitată la 45 km/h (pentru comparație, Mobra Hoinar avea un motor de 5CP și 8000rpm). Motorul este alimentat de o baterie litiu-ion de 2,3KWh, cu tensiunea de 48V. Bateria este detașabilă și poate fi înlocuită într-un mod simplu.

Scuter electric Ujet
Scuter electric Ujet

În locul vitezometrului și al martorilor luminoși, utilizatorul va regăsi o tabletă ce constituie interfața dintre mașină și telefonul personal. Tableta oferă un sistem de operare propriu, GPS, precum și alte funcții. Interfața dintre tabletă și senzorii pentru baterie și motor se face printr-o magistrală CAN, la fel ca la automobilele moderne. Scuterul are sistem antifurt electronic, este pliabil și se poate reîncărca rapid de la orice priză disponibilă.
Scuterul electric Ujet are prețuri cuprinse între 8.900 și 9.900 de dolari, suficient de mari pentru a descuraja posibilii cumpărători.

Scuterele electrice Ujet

Tehnologia pentru scuterele electrice există. Bateriile sunt suficient de puternice și pot fi încărcate de la orice priză, însă există o problemă: nicio companie nu a tratat serios problema și nici nu și-a propus să vândă scutere electrice în serie mare la un preț competitiv.

Lasă un răspuns