Senzatii electrice off-road

Zero-X
Zero-X

Compania Zero Motorcycles, cu sediul in Santa Cruz, California a prezentat pe piata din Statele Unite ale Americii o motocicleta off-road 100% electrica. Motocicleta beneficiaza de un motor electric de 23CP, echivalentul unuia pe benzina de 250cc, si are o greutate mult mai mica decat un exemplar clasic. Cadrul este realizat din aluminiu si cantareste numai 36 de kilograme.
Modul de functionare al motorului este gestionat de un microcontroler astfel incat motocicleta sa se adapteze mai usor conditiilor de rulare sau comportamentului motociclistului.
Zero-X este alimentat de o baterie litiu-ion cu o durata de viata cuprinsa intre 5 si 6 ani. Durata de incarcare a baterilor este de numai doua ore iar acestea pot fi conectate la o retea electrica obisnuita. Inlocuirea bateriilor dupa o perioada de 5 ani s-ar putea dovedi costisitoare, setul complet avand un pret de 2950USD, ceea ce e mai greu de inteles pentru client este modul in care se calculeaza pretul unui astfel de exemplar extrem de simplu de construit.
Clientii din toata lumea pot comanda motocicleta Zero-X la pretul de 7500USD plus taxele de livrare de aproximativ 300USD.
In clipul de mai jos se poate studia comportamentul motocicletei in teren accidentat:

Lasă un răspuns