Tesla Roadster – super sportiva electrica

Tesla Roadster este una dintre masinile electrice care este dorita de orice impatimit al autoturismelor sportive. Creatorii acestui model, inginerii de la Tesla Motors, au reusit sa creeze un autoturism electric capabil sa intreaca pe distante scurte modele de top precum Porsche sau Ferrari.
Modelul derivat din Lotus Elise este propulsat de un motor electric de 248CP si 14000 de rot/min alimentat la o tensiune de 375V, ce este capabil sa ofere 375nm cuplu disponibil in aproape toata plaja de turatii.
Ca o incununare adusa marele inginer Nikola Tesla (1856 – 1943), autoturismul pare sa determine un nou mod de a construi autoturisme electrice, este primul model care pe langa aspectul elegant ofera soferului si placerea de a conduce.
Motorul electric este alimentat de un set de baterii cu litiu format din 6831 de celule ce sunt racite cu apa pentru a nu se supraincalzi. Bateriile sunt garantate 160000 de km sau 5 ani. Autonomia modelului este de 354km in regim mixt pentru o incarcare.
Tesla Roadster accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,9 secunde, mult mai rapid decat marea majoritate a masinilor cu pretentii prezente pe sosele noastre.
Autoturismul construit in California costa aproximativ 100000USD si este produs in serie mica, astfel posibilitatea de al vedea pe strazile din Romania ramane destul de redusa.
Raspunsul la o gramada de intrebari il puteti gasi in interviul de mai jos, realizat cu unul din inginerii de la Tesla Motors:

Lasă un răspuns