ELMOTO HR-2 intra pe piata europeana in iunie

Targul „International Bike Trade Show” (IFMA) ce s-a desfasurat in luna septembrie a anului trecut in Köln, Germania a fost ocazia perfecta pentru noile companii axate pe fabricarea de motociclete electrice sa prezinte cele mai noi creatii.
ELMOTO HR-2 este o motocicleta electrica ce va intra pe piata europeana in luna iunie a acestui an. Modelul este construit pe baza unui cadru din aluminiu si este propulsat de un motor electric de 1.7KW (2.21 cai putere) alimentat de un set de acumulatori litiu ion. Aceasta tehnologie este preluata de tot mai multe companii iar pretul acumulatorilor litiu ion incepe sa scada. Motocicleta are o autonomie de 65 de kilometri in conditiile in care o incarcare pana la 80% din capacitate se realizeaza in numai 2 ore. Viteza maxima nu depaseste 45 de kilometri la ora iar aceasta caracteristica face ca motocicleta ELMOTO HR-2 sa poata fi condusa si de cei fara permis.
Instrumentele de bord sunt electronice si indica viteza de rulare, nivelul de incarcare al bateriei si autonomia ramasa. O incarcare completa costa numai 40 de eurocenti iar operatiunile de intretinere sunt limitate la maxim de constructia simpla si robusta.
Europenii vor trebui sa plateasca 3340 euro daca isi doresc un asemenea exemplar. Motocicletele electrice sunt foarte simplu de construit si ar putea ajunge in viitorul apropiat mai ieftine decat scuterele cu motoare in doi timpi.

ELMOTO HR-2
ELMOTO HR-2

Lasă un răspuns