Curatenia nu presupune (întotdeauna) oameni cu mătura!

Covoarele de coji de semințe inundă parcurile și stadioanele. Judecând după cantitățile de coji am putea crede că în România se vând mii de tone de semințe la pungă. Mizeria e la fiecare colț de stradă, în fiecare oraș, în fiecare parc. Să faci curățenie după românii care scuipă coji de semințe pare o misiune imposibilă, însă o să vedeți că e mai simplu decât pare la prima vedere.
O simplă normă alimentară care să permită numai comercializarea semințelor decojite ar schimba totul. Curățenie în toată țara printr-o singură decizie!

Seminte decojite de floarea soarelui. Proveniență Spania.
Seminte decojite de floarea soarelui. Proveniență Spania.

În fotografia de mai sus puteți vedea două pungi de semințe care se vând în Spania, una de floarea soarelui și cealaltă de dovleac.

O problemă mică cu impact mare

Vânzarea de semințe decojite ar crea un plus valoare în economie. Cojile de semințe, rămase în urma procesului de decojire, ar putea deveni hrană pentru animalele din ferme. Instalațiile de decojire ar presupune angajarea de personal și plata de impozite către stat. Dar cel mai mare avantaj al nostru ar fi faptul că nu vom mai vedea covoare de coji de semințe pe stradă sau prin parcuri.

Lasă un răspuns