Lucrarile pe autostrada Transilvania sunt oprite

Guvernul roman nu intelege ca in momentul in care se apuca de un proiect acesta trebuie dus pana la capat pentru a produce bani (pentru stat si implicit pentru noi toti). Lucrarile la autostrada Transilvania au fost oprite iar cu aceasta ocazie costurile proiectului vor fi majorate din nou, pentru ca Bechtel nu tine utilajele cumparate in leasing pe cheltuiala proprie. Desigur vom plati in plus catre fima Bechtel si momentele aceste de relaxare de care se bucura muncitorii turci pentru ca romanii sunt concediati deja de o luna.
In prezent sunt in lucru doua tronsoane: cel de la Suplacu de Barcau unde Bechtel lucreaza pe 64 de kilometri si tronsonul dintre Bucuresti si Ploiesti unde lucrarile sunt efectuate in proportie de aproximativ 50% de un consortiu romanesc.
Domnul Boc si-a dat seama ca aceste segmente de drum nu vor fi terminate pana in momentul alegerilor deci nu pot fi folosite pentru strangerea de capital electoral iar acest lucru reprezinta un motiv de orientare al fondurilor catre portiunile de drum unde se pot taia panglici exact inaintea alegerilor. Un alt motiv ar fi cofinantarea proiectelor sustinute de Uniunea Europeana insa nici aici se pare ca nu ne intelegem cu firmele occidentale.
Segmentul de autostrada dintre Cernavoda si Medgidia, lung de 19 kilometri nu va fi terminat anul acesta din simplul motiv ca firma franceza Colas refuza sa munceasca. In consecinta romanii vor mai trebui sa mai astepta ceva ani pentru a mai vedea o taiere de panglica pentru 10 kilometri de autostrada.
Lucrari autostrada Transilvania

Lasă un răspuns