Centura ocolitoare pentru Mihailesti

Cei care circula frecvent pe DN6, intre Alexandria si Bucuresti, au un motiv de bucurie destul de intemeiat. Orasul Mihailesti din judetul Giurgiu va avea o centura ocolitoare pe patru benzi. Varianta de ocolire are o lungime de 3.18 km si evita exact zona care provoca cele mai mari ambuteiaje. In weekend cozile de masini pot avea si 10 kilometri in zona orasului Mihailesti, drumul cu 2 benzi si treceri de pietoni fiind insuficient.
Valoarea estimată a contractului se ridică la 44.258.659 lei fără TVA. Proiectul este finanţat de către Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – 69,25% şi de Guvernul României – 30,75 % .

Update 04.04.2019 – După mai bine de 8 ani de amânări, cei 3 km de drum la câmpie nu sunt gata. Motive și scuze se găsesc întotdeuna pentru a masca incompetența, iar acești 8 ani pierduți sunt prețul plătit pentru alegerile nefericite pe care le facem odată la 4 ani.

Astăzi, 04.04.2019, Ministrul Răzvan Cuc a reziliat contractul pentru centura Mihăilești.

CNAIR va executa varianta ocolitoare a oraşului Mihăileşti în regie proprie, după ce contractul de execuţie cu compania spaniolă Copisa a fost reziliat, informează compania.

4 Comments on “Centura ocolitoare pentru Mihailesti”

  1. Sa speram ca asa se va intampla!
    Cand vine ora sa ma intorc in Bucuresti duminica seara, imi provoaca o profunda stare de discomfort numai gandul la ambuteiajul ce se creeaza la Mihailesti.

  2. Sunt 3 kilometri de centura, sper sa-i faca repede. Practic cand se va veni dinspre Cornetu nu se va mai face dreapta prin Mihailesti ci se va merge drept pe 4 benzi pana la iesire, unde se va intra pe vechiul drum. Acum ramane sa vedem in cat timp se pot construi cei 3 kilometri de sosea. Date fiind experientele trecute ar trebui ca pana la alegerile din 2012 sa taie si ei o panglica, altfel constructia va dura o vesnicie.

  3. O veste excelenta, va rog respectuos daca stiti traseul sa-mi dati detalii, am teren in camp, undeva la cateva sute de metri de la terminarea strazii Industriilor, poate am noroc sa fiu cu terenul prin apropiere ii creste pretul chiar as fi vrut sa-l vand dar acum pretul in camp este derizoriu nici pe jumate cat am dat pe el. Doamne ajuta

  4. Nu stiu nimic de traseul oficial dar logic ar fi sa prelungeasca actuala sosea cu patru benzi ce vine de la Cornetu, adica aceasta sa se continue drept, cumva paralela cu actualul drum cu doua benzi.

Lasă un răspuns