Renault Twizy

Renault a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Barcelona un automobil electric deosebit de interesat, ce poate fi recomandat oricarui navetist ce locuieste intr-un oras aglomerat.
Renault Twizy este disponibil in doua variante, una dintre acestea fiind destinata persoanelor ce nu au un permis de conducere categoria B si au implinit varsta legala de 16 ani pentru a conduce autovehicule speciale pe drumurile publice.
Acesta versiune foloseste un motor electric de 5 cai putere (4KW) alimentat de o baterie litiu ion cu o putere de 7Kw. A doua varianta destinata posesorilor de permis categoria B este echipata cu un motor eletric de 20 cai putere (15Kw) alimentat de o baterie mai puternica.
Renault Twizy are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri influentata, asa cum se stie, de conditiile de temperatura si de utilizarea accesoriilor. Daca prima varianta poate atinge o viteza maxima de 45km/h, a doua, cu motor de 20CP urca pana la 80km/h, suficient pentru a te incadra la o amenda si cateva puncte de penalizare in interiorul localitatii.

Renault Twizy
Renault Twizy

Twizy poate fi considerat o alternativa superioara unui scuter si nici de cum o masina in adevaratul sens al cuvantului. Bateria poate fi incarcata rapid de la o priza normala, asemeni unui telefon mobil, conectarea fiind deosebit de simpla. Autovehiculul are lungime de 2.33 metri si o latime de 1.19 metri, fiind suficient de mic pentru a fi parcat aproape oriunde. Chiar daca pare inalt si instabil la prima vedere, trebuie subliniat ca bateria cu o greutate de 100km si motorul electric se afla pozitionate foarte jos contribuind la asigurarea unei bune tinute de drum.
Preturile noului model Renault Twizy sunt descurajante. Prima versiune ce atinge 45km/h costa 6990 de euro, pe langa aceasta suma, clientul mai trebuie sa achite 45 de euro lunar chiria pentru baterie. Daca va orientati catre versiunea superioara va trebui sa scoateti din buzunar 8490 de euro si sa platiti lunar 49 de euro pe luna.
Preturile vor fi diferite de la tara la tara in functie de taxele care se adauga (in Romania TVA-ul este de 24%).Tot cam atat costa si un Logan diesel cu aer conditionat si este putin ca Twizy sa convinga vreun roman cu venituri medii prin calitatile sale de autovehicul prietenos cu mediul inconjurator.
Aspectele pozitive tin de faptul ca automobilele electrice sunt fezabile iar pretul poate fi doar un neajuns al primilor ani de fabricatie, dupa amortizarea investitiilor si demararea unei productii de serie masina electrica poate deveni cu adevarat populara.
Mai jos puteti vedea modelul Renault in mainile celor de la Autocar.

Lasă un răspuns