Rolls-Royce inlocuieste motoarele avioanelor A330 detinute de Virgin Atlantic

Rolls-Royce a câştigat o comandă pentru motoare Trent 700 în valoare de $720 milioane, la preţuri de catalog, pentru a asigura propulsia a zece aeronave Airbus A330 ale Virgin Atlantic. Contractul include şi un acord de suport pentru service pe termen lung TotalCare.
Trent 700, singurul motor proiectat special pentru acest tip de avioane, a câştigat peste 70 la sută din noile comenzi în ultimii trei ani. Motoarele Trent 700 vor propulsa şase aeronave A330 comandate de Virgin Atlantic şi încă alte patru, furnizate de firma de leasing de avioane AerCap, ridicând numărul total al avioanelor A330 cu propulsie Rolls-Royce ale AerCap la 23. Livrările vor începe în 2011.
Comanda dezvoltă puternica relaţie cu Virgin Atlantic, care a comandat primele motoare Rolls-Royce în 1997. Motoarele Trent 500 şi-au făcut intrarea în serviciu cu Virgin Atlantic în 2002, propulsând un Airbus A340; motoarele Trent 900 vor propulsa avioanele Airbus A380 ale acestei companii aeriene, iar motoarele Trent 1000 vor propulsa un număr de 43 de avioane Boeing 787 ale lui Virgin Atlantic.
Steve Ridgway, Preşedintele Executiv al Virgin Atlantic, a declarat: “Am selectat aceste motoare bazându-ne pe beneficiile legate de costuri şi de mediu, iar Trent 700 a fost alegerea noastră la ambele capitole. Comanda noastră de motoare semnalează totodată şi angajamentul nostru de a opera o flotă modernă, cu cea mai eficientă technologie disponibilă pentru eficienţa consumului de combustibil. Acum este timpul ca marile companii să plaseze astfel de comenzi, pentru a proteja locurile de muncă şi a permite dezvoltarea pe viitor a firmelor vitale pentru economia Marii Britanii.”
Mark King, Preşedintele Rolls-Royce – Civil Aerospace, a declarat: “Această comandă continuă o relaţie îndelungată şi de succes şi suntem încântaţi că Virgin Atlantic a ales iar tehnologia motoarelor Trent. Rămânem angajaţi să livrăm avantaje competitive şi motoare eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, pentru a sprijini cerinţele legate de mediu, operaţionale şi economice ale clientului nostru.”
Avioanele A330 ale Virgin Atlantic vor fi echipate cu o versiune superioară ca performanţe a motorului Trent 700, care sporeşte rata de ardere a combustibilului cu încă 1,3 la sută – confirmând astfel poziţia de lider a acestui motor în privinţa arderii combustibilului, emisiilor şi zgomotului pe A330.
În 2008, Rolls-Royce şi partenerii săi au investit £885 milioane în cercetare şi dezvoltare, dintre care două treimi au avut drept scop dezvoltarea continuă a produselor sale sub aspectele legate de mediu, mai ales de reducerea emisiilor.
Veniturile anuale s-au cifrat la £9,1 miliarde în 2008, dintre care 52 la sută au provenit din venituri din servicii. Registrul de comenzi ferme şi anunţate se cifra la £57,5 miliarde pe 30 iunie 2009, conferind vizibilitate pentru nivelurile viitoare de activitate.
Virgin Atlantic este una dintre principalele companii aeriene de cursă lungă, transportând peste şase milioane de pasageri pe an. Compania operează curse spre 30 de destinaţii din întreaga lume de pe bazele sale principale de la Heathrow şi Gatwick din Londra. Flota sa include 38 de aeronave, printre care avioane Boeing 747-400, Airbus A340-600 şi Airbus A340-300.

Lasă un răspuns