Bombardier Transportation anunță inaugurarea unui nou centru de producție in Ungaria

Bombardier Transportation anunță inaugurarea unui nou centru de producție la locația din Mátranovák. Cel mai modern robot de sudare pentru rame de boghiuri (la nivelul întregii Europe) va opera în noua facilitate. Deschiderea noului centru este un pas înainte în procesul de dezvoltare strategică a fabricii Matranovak, care a început cu preluarea fabricii de către Bombardier, în 2005.

Investițiile continue, eforturile puternice de modernizare și programele de instruire intensive, realizate în colaborare cu alte fabrici Bombardier, au dus la o creștere semnificativă a productivității și standardelor calității în Matranovak. Producția a crescut de la 660 la 2000 de rame din 2005 și fabrica produce acum rame de boghiuri de toate tipurile pentru piețele din toată lumea. Printre clienții săi se numără operatori de top, precum DB și SNCF.
Noul centru de producție și robotul său inovativ au necesitat investiții de 2.2 milioane de euro, la care guvernul ungar a contribuit cu o cotă de 50 % în cadrul Programului de Dezvoltare Economică. În plus, Bombardier a cheltuit alte două milioane de euro pe an din 2005 și până acum pentru dezvoltarea fabricii.
Numărul angajaților a crescut de la 350 la aproape 800 în timpul procesului de modernizare. Creșterea capacității de producție a dus la crearea a mai mult de 150 de locuri de muncă numai în 2009.
La ceremonia de azi au participat André Navarri, președinte și Chief Operating Officer al Bombardier Transportation, precum și invitați de înaltă clasă din lumea politică și din industrie, printre ei aflându-se Péter Hónig, Ministrul Ungar al Transporturilor, Telecomunicațiilor și Energiei, precum și Pierre Guimond, ambasadorul Canadei în Ungaria.
André Navarri a spus cu ocazia evenimentului: « Sărbătorim azi un nou succes în dezvoltarea acestei fabrici. Este acum foarte bine integrată în rețeaua noastră de producție globală, iar producția este în concordanță cu cele mai noi standarde internaționale. Felicit angajații Matranovak și comitetul executiv local pentru a fi atins acest punct în procesul de îmbunătățire continuă a calității și a productivității. Fabrica are toate șansele să devină un centru global de excelență ».
Thomas Mayer, Director General al fabricii Matranovak, a comentat: “Inaugurarea de astăzi și începerea operațiilor cu cel mai modern robot de sudare din Europa este rezultatul dezvoltărilor strategice sistematice. Multumesc echipei locale, care s-a confruntat cu cerințe de calitate ambițioase și care în paralel a crescut semnificativ productivitatea”.
Bart Vantorre, președinte al Diviziei de Boghiuri a Bombardier Transportation, a adăugat: “Intenționăm să continuăm cu investițiile pentru Matranovak. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne menținem pe pista ascendentă și să continuăm să progresăm în același ritm ca și până acum. Cheia pentru dezvoltarea ulterioară stă, de asemenea, și în investiții publice în infrastructura înconjurătoare și în continuarea cooperarii strânse cu guvernul național ungar ».Lasă un răspuns