Asociația Bike Attack Reșița amenajează poteci de agrement și organizează evenimente care să aducă mai aproape tinerii de natură

Bicicleta Yamaha

O echipă de tineri din Reșița au pus bazele unei mișcări impresionante de iubitori și practicanți ai turismului și ciclismului montan, in Banat și nu numai. Incepând cu 2003, Asociația Bike Attack Reșița amenajează poteci de agrement și organizează evenimente care să aducă mai aproape tinerii de natură.

În preajma Reșiței, echipa Bike Attack au identificat și marcat un numar impresionant de trasee de drumeție și ciclism montan, iar in jurul lor a luat naștere unul dintre cele mai indrăgite concursuri de mountainbike din țară – Metal Enduro.

Munca voluntară este sufletul acestei inițiative, iar când vorbim de trasee turistice întreținerea lor an de an este un efort substanțial. În vara asta, Bike Attack cu sprijinul Direcției Județene de Tineret și Sport Caraș-Severin au mobilizat o nouă echipă de voluntari și au adus un suflu nou celor 6 trasee, amenajând cateva puncte de odihnă și curățindu-le pentru drumeții care împart aceste trasee cu bicicliștii.

Distanța acestora este medie, având punctele de plecare şi sosire în Reșița, traseele urmăresc să pună în valoare şi anumite locuri valoroase peisagistic dar se are în vedere şi aspectul de educație pentru sănătate în vederea promovării unui stil de viață sănătos care implică și mișcare în aer liber.