Primul automobil electric Dacia ar putea fi Renault City K-ZE

Motor Renault V6

În cadrul unei conferințe de presă la Salonul Auto de la Shanghai, Thierry Bolloré, CEO al Groupe Renault, a prezentat planurile de viitor și obiectivele stabilite până în 2022: o țintă de 550.000 de unități vândute pe an – în conformitate cu planul Drive the Future. Pentru a realiza aceast obiectiv, Grupul Renault a prezentat Renault City K-ZE: un SUV urban, complet electric, cu un design foarte apropiat de Captur.


Odată cu premiera mondială a Renault City K-ZE, Groupe Renault intră pe cea mai mare piață de vehicule electrice din lume. La șase luni de la prezentarea conceptului la Salonul Auto de la Paris, al șaselea vehicul 100% electric din gama Renault prinde viață în această săptămână la Salonul Auto de la Shanghai.


Renault City K-ZE va fi produs în China ca rezultat al asocierii eGT New Energy Automotive, între Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și producătorul local Dongfeng.


Renault City K-ZE este un automobil mic, cu dimensiunile de 3,74 metri lungime, 1,58 metri lăţime, 1,48 metri înălţime. Automobilul are ampatamentul de 2.423 mm și spațiul de încărcare de 300 litri. Garda la sol este de 150 mm (la fel de înaltă ca la Logan), K-ZE fiind în esență o mașină de oraș.


Modurile sale multiple de reîncărcare îl fac compatibil atât cu prizele de 220V, cât și cu infrastructura publică. În cazul încărcării rapide, este nevoie de doar 50 de minute pentru a încărca de la 0% la 80%.


În concordanță cu filozofia centrată pe om, Renault City K-ZE conține senzori de particule PM2.5 și sistem de control al calității aerului, care permite evaluarea calității aerului din habitaclu și comutarea automată între circulația aerului interior și exterior.


City K-ZE este pus în mișcare de un motor de 45 de cai putere (Dacia 1310 avea 65CP, iar Oltcit TRS 62CP). Bateria litiu-ion are numai 26,8 kWh, însă poate asigura o autonomie urbană teoretică de peste 250 de kilometri. Viteza maximă a noului Renault City K-ZE este limitată electronic la 105 kilometri pe oră (Trabantul putea atinge 100km/h, iar IMS-ul model 1959 undeva la 90km/h).


Renault City K-ZE costă numai 7.200 de euro în China. În Europa prețul ar putea să fie dublu.

Prezentare: Renault City K-ZE