Home » Auto » Transmisie hidraulica Artemis pentru BMW 530i

Transmisie hidraulica Artemis pentru BMW 530i

Conceptul unui sistem hidraulic hibrid nu este nou, numeroase companii dezvoltand astfel de subansamble. O companie englezeasca denumita Artemis Intelligent Power a prezentat un automobil BMW 530i dotat cu un astfel de sistem ce recupereaza energia pierduta in timpul franarii si o stocheaza intr-un acumulator hidraulic. Intre rotile care propulseaza vehiculul si motor nu exista niciun fel de legatura, exceptand conductele hidrulice.
Uleiul stocat in acumulator este trimis catre motoarele hidrulice controlate electronic prin supape electromagnetice, montate pe axa spate pentru propulsia automobilului. Asemeni unui hibrid electric energia ce se pierde in timpul franarii este recuperata si stocata intr-un cilindrul sub presiune.
Sistemul este mai ieftin si mai fiabil decat un grup de acumulatori cu litiu reusind sa se faca util mai ales in traficul urban, acolo unde reuseste sa reduca consumul de combustibil cu 50%, conform cifrelor furnizate de compania producatoare.

Transmisie hidraulica Artemis

Transmisie hidraulica Artemis

Etichete: , , , ,
Postat de in data de 27 februarie 2009. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>