Tot ce știm despre Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck a venit surprinzător de repede, într-o formă pe care nimeni nu a anticipat-o. Designul unghiular al camionetei electrice pare desprins dintr-un film SF al anilor 80. Forma e simplă, aerodinamică și practică în același timp.

Camioneta Tesla Cybertruck a fost prezentată în Hawthorne, California, iar prețul mediu al unui model este de 50.000 de dolari. Autovehiculul va fi disponibilă în trei versiuni, cu un preț de pornire 39.900 de dolari pentru modelul cu autonomie de 400 km. Tesla a studiat atent piața camionetelor din Statele Unite ale Americii, dominată de modelul F-150 al Ford. De acolo vor veni cele mai multe comenzi, iar Cybertruck trebuie să fie o camionetă practică, așa cum își doresc americanii, pe o piață dominată de modelul F-150 al Ford Motor.

Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck

Varianta de mijloc, cu 500 de kilometri autonomie și două motoare, are un preț de plecare de 50.000 de dolari. Versiunea de top costă 70.000 de dolari, are trei motoare și o autonomie de 800 de kilometri. Sprintul de la 0-100 km/oră se face în numai 2,9 secunde, mai rapid decât orice alt concurent.

Tesla a primit nu mai puțin de 146.000 de precomenzi pentru Tesla Cybertruck, cu un cost de rezervare de numai 100 de dolari, ce vor fi returnați integral dacă clientul se răzgândește. Compania lui Elon Musk obișnuiește să prezinte numeroase modele, însă le produce mai greu.

Tesla Cybertruck este o camionetă mare ce va putea transporta 6 persoane și o încărcătură de 1,5 tone. Caroseria este fabricată din oțel inox ranforsat cu fibră de sticlă și compozit polimeric. Caroseria nu va coroda așa cum se întâmplă la automobilele obișnuite, Cybertruck având, cel puțin din acest punct de vedere, o durată de viață mult mai mare.

Camioneta este grea și are capacitatea de a tracta remorci de peste 6,3 tone. De altfel, pe Internet, au apărut deja clipuri în care Cybertruck târăște pur și simplu camionetele concurente cu motor termic. Producția noului model va demara la finalul anului 2021.