Primele detalii despre BMW i4

Modelul electric BMW i4 va fi produs din 2021 şi lansat ulterior pe pieţele auto din lumea întreagă. Noul model va fi produs la uzina principală a companiei, în München. Trenul de rulare electric al BMW i4, unitatea sa de încărcare şi bateria de înaltă tensiune sunt dezvoltate intern de BMW Group.

Motorul electric, electronica de putere, unitatea de încărcare şi bateria de înaltă tensiune au fost complet nou dezvoltate. Împreună, ele formează tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie, cu care BMW Group a făcut evoluţii semnificative în domeniul propulsie electrificate. Din 2020, a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive va fi introdusă mai întâi la BMW iX3, apoi la BMW iNEXT şi BMW i4.

Motorul electric dezvoltat pentru BMW i4 livrează o putere maximă de aproximativ 390 kW/530 CP, atingând nivelul unui motor V8 de la modelele BMW actuale echipate cu motor termic. Livrarea spontană a puterii oferă BMW i4 caracteristici de performanţă remarcabile şi eficienţă foarte ridicată.

A cincea generaţie a BMW eDrive include şi o baterie de înaltă tensiune nou concepută, care dispune de cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii. Conceptul bateriei de înaltă tensiune dezvoltată pentru BMW i4 este caracterizat de un design foarte plat şi de densitate energetică optimizată. Cu o masă de aproximativ 550 de kilograme, are o capacitate energetică de circa 80 kWh. Aceasta oferă BMW i4 o autonomie de aproximativ 600 de kilometri.