DS Automobile va aduce modelele E-TENSE în România

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

DS Automobile este o marcă nouă pentru România, care nu spune mare lucru șoferilor români. DS a fost aleasă ca marcă premium a grupului PSA (Peugeot, Citroën, DS, Opel și Vauxhall) și reunește automobile cu dotări superioare și prețuri ridicate.

DS Automobiles este propune un B-SUV 100% electric și un SUV premium plug-in hybrid cu autonomie de 58 de kilometri în modul zero emisii (ciclul WLTP). E-TENSE reprezintă viziunea globală a mărcii DS Automobiles asupra tranziției către modelele electrificate. Noua strategie de electrificare a Mărcii a condus la o ofertă de modele noi, în versiuni 100% electrice sau plug-in hybrid high-performance, asociate cu o gamă de servicii dedicate.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE este primul B-SUV premium 100% electric cu autonomie de 320 kilometri. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 este primul SUV plug-in hybrid cu autonomie de 58 kilometri în modul zero emisii (ciclul WLTP), 300 CP și tracțiune integrală 4X4.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 este primul SUV premium cu tehnologie plug-in hybrid al mărcii. Sistemul de propulsie combină un motor pe benzină care produce 200 CP și două motoare electrice, care generează în total 300 CP și un cuplu maxim de 450 Nm, transmis pe toate cele patru roți. Motoarele electrice sunt alimentate de o bateriei de 13.2 kWh și recuperează energia pierdută la frânare.

Funcția “E-SAVE” permite conducătorului auto să economisească suficientă energie pentru a conduce în modul electric în ultimii 10 sau 20 km ai călătoriei. Bateria noului DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 va putea fi reîncărcată într-o oră și 45 de minute de la un DS Wall box. În România, modelul DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 va fi comercializat din primul trimestru al anului 2020.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Noul -SUV premium, 100% electric, DS 3 CROSSBACK E-TENSE este perfect pentru oraș. Sistemul de propulsie electric oferit de DS 3 CROSSBACK E-TENSE este alcătuit dintr-un motor electric de 100kW (136CP) ce generează un cuplu de 260Nm, asociat cu o baterie litiu-ion de 50kWh și un sistem pentru recuperarea energiei în faza de decelerare și frânare. Autonomia este de 320km (ciclul WLTP), sau 430km (ciclul NEDC). Accelerația de la 0 la 50km/h are loc în doar 3.3 secunde.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE oferă trei moduri de condus: ECO, NORMAL și SPORT cu un plus de cuplu. În completarea acestor moduri vin două soluții de recuperare a energiei, moștenite de la Formula E, ce pot fi controlate de șofer: ‘NORMAL’ pentru stimularea comportamentului unui motor termic și ‘BRAKE’, care aplică o decelerare la 1.2 m/s2. Autonomia este optimizată prin posibilitatea de a preseta temperatura bateriei și a habitaclului înainte de rulare și prin prezența unei pompe de căldură cu randament excelent.

Încărcarea rapidă cu o putere de 100kW crește autonomia cu 9 km pe minut și atinge procentul de 80% în 30 de minute. Pentru încărcarea bateriei la domiciliu, DS propune DS Smart Wallbox conectat, a cărei versiune trifazică permite o încărcare completă în numai 5 ore. Cu versiunea monofazică, bateria este încărcată de la 0 la 100% în 8 ore. În Romania, modelul DS 3 CROSSBACK E-TENSE va fi comercializat incepand cu al doilea trimestru al anului 2020.