Dacia a fabricat 500.000 de modele Duster

Dacia Duster 2018

Another one drive a Duster, and another one.. și tot așa până la cifra de 500.000.

La sfârșitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a sărbătorit ieșirea din linia de Montaj a modelului Duster cu nr.  500 000 (4×4, Prestige, 1.3 TCE 150 CP, rouge fusion). E vorba de a doua generație a unui model iconic pentru România și Groupe Renault, lansat în urmă cu 2 ani, la Salonul Auto de la Frankfurt. Beneficiarul acestui model emblematic este un client din Franța.

Zilnic, la Uzina Vehicule se produc 1 400 de mașini, din care 1 050 sunt modele Duster.

Prima generație Duster a intrat în fabricație în anul 2010, iar de atunci, peste 1,7 milioane au fost produse în România, la Mioveni. Principalele piețe de export sunt Franța, Italia și Spania, gama Dacia fiind comercializată în 44 de țări.

„Succesul, în orice domeniu, se bazează pe oameni competenți, serioși și responsabili. Așa este și la Dacia. Duster este un model emblematic din gama Dacia produsă la Mioveni la care contribuie toate echipele Groupe Renault România cărora le mulțumesc. Trebuie să continuăm să fim solidari, responsabili și riguroși pentru a ne menține competitivi. Să fabricăm vehicule atractive, de calitate, competitive și apreciate de clienții noștri. Pentru viitorul pe care îl construim astăzi, în una dintre cele mai importante uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, director executiv al Uzinei Vehicule Dacia.

Noul Duster este cel mai vândut SUV pe piața din România și al doilea cel mai vândut model pe piața autohtonă, după Logan. A fost desemnat « Mașina Anului 2018 în România », iar celebra publicație britanică The Sun i-a acordat titlul „Value Car of the Year” în cadrul unei gale tradiționale.

Uzina Vehicule Dacia – Uzina Viitorului

Angajații și clienții se află în centrul transformărilor Uzinei Vehicule Dacia. O uzină modernă și mai adaptată schimbărilor, cu multe dintre procese de fabricație, automatizate. De-a lungul a peste cinci decenii, uzina a produs peste 6,8 milioane de vehicule. S-au fabricat generații din 8 modele diferite : Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (cu versiunile berlină, break, furgon și pick-up), Dacia Sandero și Dacia Duster. În cadrul aceleiași uzine sunt produse piese și colecții de piese necesare asamblării gamei Global Access în alte uzine ale Groupe Renault din lume.

Dacia Duster 2018
Dacia Duster 2018

În prezent, 1 vehicul iese de pe banda de Montaj la fiecare 54 de secunde, iar peste 90% din producția uzinei este exportată.

Dacia produce în România 350 000 de autoturisme pe an. La acestea se adaugă peste 500 000 de motoare și aproximativ 500 000 de cutii de viteze, din care 80% merge la export prin intermediul Direcţiei Logistice Dacia şi a celui mai mare centru logistic al Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance International Logistics Network (AILN).