Doi ingineri români lucrează la primul automobil electric românesc!

Am citit articolul acesta din Adevărul.ro și nu am putut să nu zâmbesc. Adevărul ne spune că doi ingineri români lucrează de doi ani la un automobil electric pe care îl dezvoltă din greu și pe care îl vor vinde la un preț de aproximativ 13.000 de euro. Nu numai Adevărul a publicat aceste informații, ci și alte publicații online precum profit.ro
Automobilul a căpătat numele GTG Oxigen, are opțiuni asemeni unui model obișnuit și performanțe demne de un cvadriciclu de 50cc.
Pe lângă declarațiile celor două persoane implicate în dezvoltarea acestui proiect, sunt oferite o mulțime de detalii tehnice.
După primele căutări pe Google aflăm că GTG Oxigen seamnă izbitor cu automobilul Lichi A01, fabricat în China. Mai mult, automobilul costă 5000 de dolari și nicidecum 13.000 de euro, cum vor să-l vândă cei doi. Vezi prețul și specificațiile pentru Lichi A01 pe siteul Alibaba.com.
Acum, după ce priviți cele două automobile și comparați specificațiile acestora vă las pe voi să decideți despre ce dezvoltare și fabricare în România este vorba!
Automobilul Lichi A01 este construit de Shandong Lichi New Energy Technology Company din Dezhou.

Lichi A01
Lichi A01