BMW deschide o fabrică la Debrețin, în Ungaria

BMW deschide o fabrică de automobile la Debrețin, în Ungaria. Pentru aceasta se va investi aproape un miliard de euro, locaţia de producţie va oferi o capacitate de până la 150.000 de unităţi pe an şi va crea peste 1.000 de locuri de muncă.
Debrețin are o populație de 207.270 de locuitori și este capitala comitatului Hajdú-Bihar. Debreținul este al doilea oraș ca mărime din Ungaria, după Budapesta.
Ungaria devine un actor important în producția de automobile după ce Audi și Mercedes a pus în funcțiune fabricile de Gyor și Kecskemet.
Europa este cea mai importantă piaţă pentru BMW Group. În 2017 a reprezentat aproape 45% din totalul automobilelor livrate, cu 1,1 milioane de unităţi vândute. Până la finalul lunii iunie, BMW Group a crescut în multe pieţe de pe continent, livrările de automobile totalizând peste 560.000 de unităţi – o creştere de 1,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Ungaria este competitivă

Debrețin este locul ideal pentru BMW Group de a-şi extinde reţeaua de producţie. A fost ales în primul rând pentru infrastructura foarte bună, legăturile logistice adecvate şi apropierea de reţeua de furnizori consacraţi. Personalul calificat din zonă a fost un alt avantaj important. Pe lângă echipa de la uzină, numeroase locuri de muncă vor fi create la furnizori de piese şi servicii, atât în cadrul noii facilităţi de producţie, cât şi în regiune.
BMW Group deţine un birou local în Ungaria din 2004 şi se bucură de relaţii pozitive, de lungă durată, cu furnizorii din ţară. Anul trecut, materiale şi servicii în valoare totală de 1,4 miliarde de euro au fost achiziţionate din Ungaria.

BMW i8
BMW i8