Dacia a prezentat Duster 2021

Dacia Duster 2021

Dacia a prezentat astăzi, 22 iunie 2021, noul Duster Facelift ce aduce o serie de îmbunătățiri la nivel estetic și o nouă cutie de viteze. Mașina este în esență aceeași cu modificări la nivelul blocurilor opticem, care au preluat elemente de desing de la noua gamă Logan/Sandero. Ecranul multimedia de la interior este mai mare, ajungând la 8 inchi. Un element important pentru șoferii mai comozi este cutia de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj.

Iluminatul permanent de zi al blocurilor optice față (de tip ECOLED) și spate integrează noua semnătură luminoasă Dacia. Duster este primul model al mărcii românești, echipat cu semnalizatoare cu LED (în față). Îmbunătățiri au fost aduse și scaunelor, despre care Dacia spune că sunt acum mai confortabile.

Motorizările noului SUV fabricat la Mioveni cuprind un motor diesel dCi 115 și mai multe motoare pe benzină cu 3 și 4 cilindri.

Diesel :

  • dCi 115, în variantele 4×2 sau 4×4, cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Benzină :

  • TCe 90 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 130 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 150 în varianta 4×4 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 150 în varianta 4×2 cu cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte.

Pe lângă motorizările de mai sus, există și varianta pe GPL, ECO-G, ce oferă economii importante pentru drumurile lungi sau navetă.

SUV-ul Dacia Duster este concurat de un alt model produs tot în România. Ford Puma, modelul fabricat la Craiova, s-a vândut la nivel european într-un număr de aproape 40.000 de unităţi în primul trimestrul al anului 2021, în creştere cu 109% faţă de perioada similară a anului trecut.