Cresc înmatriculările de automobile noi

Înmatriculările de automobile noi sunt în ușoară creștere de la lună la lună, piața reintrând în normal, după ce taxele aberante care i-au determinat pe români să-și înmatriculeze mașinile în Bulgaria, au fost anulate.
În luna februarie 2018 au fost înmatriculate 12.401 vehicule noi ceea ce reprezintă +3,52% faţă de februarie 2017.
Cele mai multe unități înmatriculate în februarie 2018 au fost furnizate de Dacia cu 2.197 de automobile (+ 5,37% faţă de 02.2017), urmată de Volkswagen cu 918 automobile și Skoda cu 760.
Mai multe informații puteți obine dacă descărcați raportul DRPCIV: http://www.drpciv.ro/info-portal/downloadFile.do?menu=newsletters&lang=ro&id=228

Ce vești a mai adus februarie 2018?

Tot luna trecută, o firmă de taximetrie, a anunțat că va oferi servicii de transport cu automobile electrice Renault Zoe. Acest fapt i-a determinat pe cei de la Renovatio să pună taxe pentru utilizarea stațiilor de reîncărcare din România (gratuite până la acest moment). Cel mai probabil nu au dorit ca taximetriștii aceștia care ocolesc legile în văzul tuturor să-și încarce mașinile gratuit. Tarifele Renovatio sunt exagerat de mari, încărcarea unui automobil electric devenind mai scumpă decât alimentarea cu motorină!
Tarifele mari pentru curentul electric au determinat compania BMW România să vină cu un comunicat public și să sugereze încărcarea de acasă.

BMW i3
BMW i3

BMW i3 este cel mai bine vândut automobil electric din România în ultimii doi ani. Ca automobil de oraş, pentru clienţii individuali, este folosit în special cu încărcare de acasă, aceasta având în vedere că timpul cel mai mare de staţionare este peste noapte, la reşedinţa utilizatorului. Un studiu BMW, realizat pe un grup de utilizatori privaţi în Berlin, a arătat că mai bine de jumătate nu au folosit nici măcar o dată încărcarea publică în contextul unei utilizări urbane. În acelaşi timp, soluţiile de încărcare se diversifică permanent, inclusiv BMW Group a investit în mai multe staţii în zone cu mare potenţial de utilizare şi acestea sunt în continuare disponibile gratuit.
Din acest punct de vedere, considerăm că introducerea unor costuri de încărcare pentru o parte din staţiile publice nu are un impact semnificativ asupra costurilor de utilizare. În contextul finanţării BMW i Select, BMW i3 rămâne unul din cele mai accesibile modele BMW dacă se ia în considerare costul total de utilizare.

Renault Zoe
Renault Zoe

Lasă un răspuns