Citroën Ami One – Concept

Citroen Ami One

Dacă ar exista un premium pentru mașini ciudate, francezii de la Citroën ar fi pe primul loc. Conceptul Citroën Ami One ar putea fi considerat doar un model extravagant, un exercițiu de design specific francezilor, însă, după ce studiem mai bine problema ne dăm seama că acesta ar putea fi răspunsul franțuzesc pentru Smart – o idee excelentă prost construită din punct de vedere mecanic, Toyota IQ – o mașină mică și fiabilă dar foarte scumpă sau Fiat 500 – micul automobil de oraș din Torino.

Conceptul Citroën Ami One este viziunea Mărcii asupra libertății în oraș: #LibertyElectriCityMobility! Acesta combină avantajele unui model 100% electric cu un design îndrăzneț (ciudat) și colorat și o utilizare completată de un spirit practic inedit. Conceptul Ami One răspunde tuturor tipurilor de utilizare “à la carte”, de la carsharing până la închiriere.

Citroen Ami One
Citroen Ami One

AMI ONE – Unic 1

Conceptul Ami One propune o siluetă cubică și dimensiuni ultra-compacte (2,50 m lungime, 1,50 m lățime și 1.50 m înălțime).  Gândit pentru utilizarea urbană, conceptul oferă protecție pentru toate cele patru colțuri ale caroseriei. 

AMI ONE – Unic 2

Modern, Conceptul Ami One adoptă o parte frontală expresivă pusă în valoare de o semnătură elegantă lumnioasă în forma literei „Y” care evocă semnătura conceptului CXexperience. 

Citroën Ami One se poate conduce cu permis B1

Conceptul Ami One oferă libertate în utilizare și se adresează clienților din mediul urban cu permis de conducere categoria B1. Este accesibil tuturor persoanelor ce au împlinit 16 ani (14 ani în Franța). Citroën a creat Conceptul Ami One ca alternativă la transportul public și la alte mijloace individuale de transport (pe două roți).

100% electric

Conceptul Ami One este 100% electric, fiind „prieten” cu mediul și având costuri reduse de utilizare. Viteza maximă este de 45 km/h, fără a emite emisii de CO2. Are o autonomie de 100 de km, fiind perfect pentru călătoriile urbane. Conectat la un Wallbox sau la o stație de încărcare, Conceptul Ami One se încarcă foarte ușor în 2 ore grație cablului electric.

Personalizabil în funcție de nevoile fiecărui utilizator în materie de mobilitate, ofertele de carsharing și închiriere includ servicii de închiriere pe o perioadă de 5 minute sau cinci ore (prin intermediul Free2Move), cinci zile (Citroën Rent&Smile), cinci luni (pe termen scurt) și o opțiune de leasing pe cinci ani (pe termen lung).

Dacă Citroën Ami One vi se pare o mașină urâtă priviți numai acest Peugeot de mai jos.

Peugeot BB1
Peugeot BB1