BMW şi Daimler lucrează la tehnologii pentru condusul autonom

BMW Group şi Daimler AG lucrează în comun la tehnologii pentru condusul autonom. Accentul se va pune pe evoluţia dezvoltării tehnologiilor de generaţie viitoare pentru sisteme de asistare a condusului, a condusului automatizat pe autostrăzi şi a funcţiilor de parcare. Atât BMW Group cât şi Daimler AG se află în spatele Tesla Motors în ceea ce privește condusul autonom. Mașinile de serie de la Tesla sunt capabile să meargă singure pe străzi, fiind singurele din lume capabile să atingă un nivel foarte ridicat de siguranță.


Efortul celor două companii germane în domeniul automatizării vin să mențină competitivitatea automobilelor pe o viitoare piață unde condusul autonom și propulsia electrică vor fi caracteristici definitorii.
Cooperarea planificată oferă BMW Group şi Daimler AG oferă o reducere a costurilor atât pe partea de cercetare-dezvoltare cât și pe partea de producție.


Până BMW Group şi Daimler AG vor reuși să implementeze condusul autonom, Tesla Motors ne oferă astăzi un exemplu de tehnologie a viitorului, disponibilă în prezent pentru oricine are bani să plătească.

Tesla Model 3 în trafic