Autobuzele electrice Volvo circulă în Luxemburg

Sales-Lentz, unul dintre operatorii de transport public din Luxemburg, a comandat trei stații de încărcare rapidă cu interfață deschisă Heliox, pentru a furniza servicii pentru patru autobuze electrice Volvo 7900 .
Autobuzele vor fi încărcate la stațiile de la capătul liniilor. Pentru a facilita adoptarea autobuzelor electrice pe scară largă, Volvo, Heliox și alți producători au convenit pentru o interfață deschisă pentru mai multă flexibilitate.
Sistemul de încărcare OppCharge include un pantograf, comunicații wireless între autobuz și stație (WiFi), suprafețe de contact și un sistem automat care poziționează pantograful.
OppCharge oferă o putere de până la 450 kW, încărcarea durând de la 3 până la 6 minute. Pantograful inversat (montat pe stație și nu pe autobuz) reduce greutatea montată pe acoperișul autobuzului.
Autobuzele electrice pot acoperi liniile urbane, urmând un traseu cu două sau mia multe puncte de încărcare rapidă. Spre deosebire de troleibuz, autobuzul electric nu are nevoie de o rețea de cabluri.

Autobuz Volvo 7900 in statie Heliox
Autobuz Volvo 7900 in statie Heliox

Lasă un răspuns