Noua baterie Tesla va fi mai densă și mai ieftină

Îmbunătățirile aduse bateriilor pentru automobile electrice nu întârzie să apară. Fiecare modificare este primită cu entuziasm pentru că aceasta înseamnă autonomie mărită și performanțe mai bune pentru vehicul.

Tesla Model X
Tesla Model X

Tesla este singurul producător de automobile din lume care deține o fabrică gigant pentru baterii performante. Și cum nu poate exista un automobil electric performant fără acumulatori performanți este puțin probabil ca BMW, VW sau Mercedes să se poată compara cu Tesla în ceea ce privește performațele automobilelor electrice.
Într-o conferință de presă, Elon Musk susținea că noua baterie 2170, construită împreună cu Panasonic în fabrica Gigafactory din Nevada este „cea mai bună baterie din lume și cea mai ieftină”. Noile baterii vor intra în producție până la sfârșitul acestui an. Elon Musk a adăugat că această baterie are „cea mai ridicată densitate energetică din lume”.
În momentul de față, Tesla utilizează celule tip 18650 de la Panasonic pentru automobilele Model S și Model X. Bateria de tip 18650 măsoară 18 milimetri în diametru și 65 de milimetri în lungime. Dacă tipul 2170 va urma aceeași logică, aceasta va măsura 21 milimetri în diametru și 70 de milimetri lungime.
Bateriile 18650 din automobilele actuale au o densitate energetică de aproximativ 250 Wh/kg. O altă informație furnizată de un oficial Tesla indică un cost „mai mic de 190 de dolari pe kWh„. Elon Musk nu a furnizat informații despre prețul celulelor 2170, însă un lucru e cert, următoarele generații Tesla vor fi mai eficiente și vor avea autonomie mai mare.

Fabrica Tesla Gigafactory

Lasă un răspuns