Tesla a prezentat noi panouri fotovoltaice

Elon Musk, CEO Tesla, a prezentat ieri, 28 octombrie 2016, noi sisteme fotovoltaice ce integrează noi tipuri de panouri fotovoltaice, invertoare de înaltă eficiență și acumulatori litiu-ion performanți.

Panouri fotovoltaice Tesla
Panouri fotovoltaice Tesla

Noile panouri fotovoltaice sunt construite sub formă de țiglă de diverse tipuri. Sticla specială le asigură rezistența la grindină și la ciclurile înghet/dezgheț. Avantajul acestul sistem fotovoltaic este că se poate integra în construcția casei, economisindu-se banii plățiți pe tigla (ceramică, metalică, bituminoasă) obișnuită. Suprafața expusă la soare poate fi mai mare, iar producția de electricitate va acoperi nevoile unei case obișnuite. Panourile fotovoltaice sub formă de țiglă se pot conecta la bancuri de baterii solare cu plumb sau la sistemele Tesla Powerwall 2.
Sistemul Tesla Powerwall 2 are o capacitate de 13.5 kWh și acceptă vârfuri de consum de până la 7kW. Sistemul conține bateriile cu litiu, invertorul și un microcalculator pentru controlul unității. Până în acest moment, peste 300 MWh de baterii Tesla au fost instalați în 18 țări. În țările unde există tarife diferențiate noapte/zi sau care permit injecția de energie electrică în sistem, Tesla Powerwall 2 se poate încărca din rețeaua electrică noaptea, când consumul este redus și poate genera energie seara, când apar vârfurile de consum.

Elon Musk prezintă noi sisteme fotovoltaice

Lasă un răspuns