Home » Auto » SAAB AERO X – In premiera in Romania

SAAB AERO X – In premiera in Romania

In perioada 22 Octombrie – 02 Noiembrie 2008, in showroom-ul Augusta Motors, se afla prototipul ce a fost prezentat pentru prima data publicului larg la Salonul Auto de la

Saab Aero X

Saab Aero X

in 2006. Aero X a primit numeroase premii inca de la aparitie, fiind cu mult peste asteptarile specialistilor, printre acestea numarandu-se si “Masina concept a anului” oferit de revista britanica Autocar.

Conceptul expune intr-un mod tipic scandinav, mostenirea aeronautica a marcii si designul progresist al viitoarelor modele.

Coupe-ul sportiv in doua locuri “sparge” toate conventiile Auto atat la interior cat si la exterior. In primul rand nu are usi, acestea deschizandu-se pe verticala. Si nici stalpi de parbriz. Saab Aero X a adoptat o noua si revolutionara cabina de pilotaj. Aceasta ofera soferului o viziune completa de 180 grade, si totodata faciliteaza urcarea si coborarea la/de la bordul conceptului.

Motorul V6 de 400cp BiTurbo BioPower functioneaza atat cu benzina cat si cu etanol 100%, reducand emisiile de carbon fosil.

Cabina de pilotaj adauga o noua dimensiune interioarelor curate, cu un design simplu si luminos, eliminand butoanele si ideea de cadran. Saab introduce in locul acestora tehnici derivate din arta fabricarii sticlei si a instrumentelor de precizie, expunand informatia pe “zone libere” din material acrilic in grafica 3D.

Etichete: , ,
Postat de in data de 2008/10/22. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Leave a Reply