Home » Auto » SAAB AERO X – In premiera in Romania

SAAB AERO X – In premiera in Romania

In perioada 22 Octombrie – 02 Noiembrie 2008, in showroom-ul Augusta Motors, se afla prototipul ce a fost prezentat pentru prima data publicului larg la Salonul Auto de la

Saab Aero X

Saab Aero X

in 2006. Aero X a primit numeroase premii inca de la aparitie, fiind cu mult peste asteptarile specialistilor, printre acestea numarandu-se si „Masina concept a anului” oferit de revista britanica Autocar.
Conceptul expune intr-un mod tipic scandinav, mostenirea aeronautica a marcii si designul progresist al viitoarelor modele.
Coupe-ul sportiv in doua locuri „sparge” toate conventiile auto atat la interior cat si la exterior. In primul rand nu are usi, acestea deschizandu-se pe verticala. Si nici stalpi de parbriz. Saab Aero X a adoptat o noua si revolutionara cabina de pilotaj. Aceasta ofera soferului o viziune completa de 180 grade, si totodata faciliteaza urcarea si coborarea la/de la bordul conceptului.
Motorul V6 de 400cp BiTurbo BioPower functioneaza atat cu benzina cat si cu etanol 100%, reducand emisiile de carbon fosil.
Cabina de pilotaj adauga o noua dimensiune interioarelor curate, cu un design simplu si luminos, eliminand butoanele si ideea de cadran. Saab introduce in locul acestora tehnici derivate din arta fabricarii sticlei si a instrumentelor de precizie, expunand informatia pe „zone libere” din material acrilic in grafica 3D.

Etichete: , ,
Postat de in data de 22 octombrie 2008. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>