Finnair va efectua cel mai lung zbor cu biocombustibil

Compania aeriană Finnair va efectua cel mai lung zbor cu un avion de pasageri alimentat cu biocombustibil. Aeronava Finnair va decola săptămâna viitoare de la Amsterdam și va ateriza în Helsinki, distanța parcursă fiind de 933 de mile (1598km). Finnair va utiliza un amestec format din combustibil fabricat din ulei vegetal reciclat și kerosen normal. Combustibilul va fi livrat de SkyNRG.
Un avion mediu curier cum ar fi Boeing 737-800 Next Generation ia în rezervoarele sale nu mai puțin de 26.000 de combustibil pe care îl arde la o rată de 3000 de litri pe oră. Un Boeing 747 consumă 10.000 de litri de kerosen numai pentru a decola și a se ridica la plafonul de zbor (10.000 de metri).
Țările dezvoltate (inclusiv România) cultivă largi suprafețe cu rapiță și porumb pe care le utilizează mai apoi pentru fabricarea de biodiesel, respectiv bioetanol. Reducerea suprafețelor cultivate pentru hrana populației a însemnat prețuri mai mari la alimente și o foamete generalizată în cele mai sărace zone de pe glob.

Lasă un răspuns