Home » Transport » Autostrazi in Croatia

Autostrazi in Croatia

Autostrazile construite de croati sunt pur si simplu impresionante dat fiind ca tara are un relief muntos si o populatie de numai 4.5 milioane de locuitori. In anul 2009 tara din balcani, care nu este inca membra a Uniunii Europene, aduna 1198.7km din care 82.7 kilometri erau in tunel. Cele mai lungi tuneluri construite pe autostrazile din Croatia depasesc 5 kilometri, cel mai lung fiind Mala Kapela (5.79km). Atunci cand Iliescu aducea minerii la Bucuresti, croatii inaugurau in fiecare an in medie circa 50 de kilometri de autostrada si mentineau ritmul acesta indiferent de cine era la conducerea tari.
Mai multe informatii despre autostrazile croate le puteti vedea daca accesati link-ul urmator:
http://www.huka.hr/objekti/update080709/brojke.pdf
Update: Din momentul redactării acestui articol până în prezent (sept 2012) croații și-au îmbunătățit infrastructura rutieră. Un document actualizat, care prezintă toate realizările lor demne de o țară europeană puteți vedea la aici și aici.(documente PDF).

Sosea solara

Sosea solara

Etichete: , , ,
Postat de in data de 31 ianuarie 2010. In categoria Transport. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>