Unde se poate ajunge cu deseurile?

Deseurile din plastic sunt un real pericol pentru natura si pentru oameni. Plasticul este unul dintre cele mai rezistente materiale, are calitati pe care niciun alt material nu le ofera. De la polietilena sau polipropilena pana la teflon, aceste materiale contribuie la realizarea celor mai diverse produse si isi fac loc cu succes in toate domeniile.
Tocmai rezistenta in timp a plasticului il face sa constituie un real pericol pentru mediu. Un PET, un ambalaj din plastic sau o simpla punga va ramane acolo unde este aruncata timp de sute de ani. Daca Mihai Viteazul ar fi baut apa dintr-un PET acum am fi gasit in mod cert acele ambalaje.
Singura metoda de a pastra natura curata si de a ne bucura de un mediu curat este impunerea unor taxe pentru fiecare ambalaj din plastic.
Dupa sloganul „Nu exista cetatean disciplinat ci doar cetatean sanctionat” o taxa de 0.2RON ar determina cumparatorul sa returneze ambalajul la un punct de colectare. Bineinteles suma platita pentru ambalaj la achizitionarea produsului i-ar fi returnata.
Unde se poate ajunge cu gunoiul?! link-ul de mai jos este edificator:
http://www.webpark.ru/comment/49680

Lasă un răspuns