Mercedes ajuta programul Copacul de Hartie

Programul Copacul de Hartie isi propune sa colecteze maculatura de la companii si persoane fizice, sa o valorifice iar cu banii obtinuti sa planteze copaci. Bineinteles ca acesta initiativa nu ar putea fi derulata fara ajutorul sponsorilor. Mercedes-Benz România a pus la dispozitia celor ce coordoneaza acest proiect un autovehicul Sprinter foarte util pentru transportul maculatorii catre centrele de reciclare.
Mai multe puteti afla daca parcurgeti comunicatul de presa de mai jos.

Iulia Vântur, prezentatoarea Ştirilor Pro Tv din dimineţile de week-end şi a emisiunii “Dansez pentru tine” de la Pro Tv s-a întors pentru o zi la şcoală, alături de micuţii de clasa a IV-a – dar nu oricum, ci pentru a învăţa să facă origami din hârtia pentru reciclat! Astfel, la iniţiativa Mercedes-Benz Sprinter şi a proiectului Copacul de Hârtie, Iulia s-a alăturat elevilor de la Şcoala Proingenio, pentru a participa la o lecţie inedită despre importanţa reciclării hârtiei. Iulia a venit bine pregătită la scoală: mai exact, cu GLK-ul plin de hârtie pentru reciclat, adunată din redacția Pro Tv. Mai mult, Roxana Ciuhulescu și echipa ProMotor au fost alături de Iulia pentru a-i da o mână de ajutor, cu Mercedes-Benz Sprinter, autovehiculul proiectului Copacul de Hârtie.
,,De 1 iunie m-am simțit din nou copil! Să mă aflu încă o dată printre micuții de la școala primară a fost o experiență care mi-a amintit cu drag de copilăria de la Iași, locul în care am crescut. A fost o zi frumoasă, în care cei mici m-au învățat bucuria şi entuziasmul de a fi copil. Iar felul în care m-au întâmpinat, entuziasmul lor, lecțiile de origami și toate activitățile de reciclat au fost pentru mine o reîntoarcere într-o lume lipsită de orice grijă.”, povestește Iulia.
La rândul lor, copiii s-au pregătit temeinic pentru lecția de origami, strângând hârtie pentru reciclat. Imediat ce Iulia şi echipa ProMotor şi-au făcut apariția la bordul Mercedes-Benz Sprinter şi a GLK-ului, copiii nerăbdători să o cunoască pe vedeta Pro Tv, au dat startul unui program special pregătit.
Şi pentru că nicio zi la școală nu e completă fără o repriză temeinică de joacă pe terenul de sport, Iulia, Roxana și echipa ProMotor au transformat depozitarea hârtiei în Mercedes-Benz Sprinter într-o adevărată distracţie. După ce au încărcat împreună cu Iulia hârtia reciclată în încăpătorul Sprinter, toţi cei prezenți s-au retras în sala de clasă pentru a participa la o lecție inedită de origami, cu un intructor al Asociației Culturale pentru Teatru și Origami din România. Timp de o oră, răbdători şi entuziasmaţi, alături de Iulia, copii au realizat diverse figurine din hârtia strânsă pentru reciclat.
La sfârșitul programului, a urmat o sesiune prelungită de autografe, copiii fiind bucuroşi pentru că au petrecut o zi de 1 iunie alături de cele două prezentatoare Pro Tv. La fel de entuziasmate au fost Iulia şi Roxana, care au plecat de la şcoală cu Sprinter-ul încărcat de hârtia adusă de Iulia şi de elevii şcolii Proingenio.
Despre Mercedes-Benz Sprinter şi Copacul de Hârtie
Autovehiculul Sprinter pus la dispoziţie de Mercedes-Benz România proiectului Copacul de Hârtie facilitează colectarea şi transportul hârtiei reciclate de la peste 640 de companii din Bucureşti. Copacul de Hârtie este un proiect inovator care are ca scop protecţia mediului prin reducerea cantităţii de hârtie aruncată zilnic la coşul de gunoi, prin creşterea cantităţii de hârtie reciclată (reducerea numărului de copaci tăiaţi pentru producerea hârtiei) şi respectiv prin refacerea zonelor verzi (plantarea de copaci).
Proiectul Copacul de Hârtie se bazează pe un concept simplu care constă în colectarea hârtiei, vânzarea acesteia, achiziţionarea de puieţi, plantarea puieţilor cu sprijinul voluntarilor şi implicit refacerea mediului. Astfel, pe parcursul a doi ani, Mercedes-Benz Sprinter a reuşit să colecteze peste 360.000 de kg de hârtie reciclată de la peste 640 de companii din Bucureşti. Mai mult, cu banii obţinuţi din vânzarea hârtiei reciclate, au fost plantaţi peste 5.000 de puieţi pentru refacerea zonelor verzi.
Mai multe detalii despre Mercedes-Benz se găsesc la adresele www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

Lasă un răspuns