Canada

În ultima vreme suntem bombardaţi cu articole (plătite sau nu) despre Canada în care autorii încearcă să ne convingă despre superioritatea acestei ţări asupra altora. Citind articolele respective din Evenimentul Zilei, spre exemplu, dar şi din alte ziare rămân mut de uimire cum de nu spaniolii, francezii şi nemţii nu dau buzna pe tărâmul făgăduinţei şi lasă acest paradis nordic la mâna indienilor, pakistanezilor şi a chinezilor. Canada nu este o putere industrială, principalele venituri sunt realizate din exporturile de petrol, gaze şi materii prime către Statele Unite. Bombardier, principalul conglometrat canadian ar falimenta în câteva zile în faţa giganţilor EADS sau ALSTOM fără subvenţiile masive oferite de stat.
Cautând puţin pe internet am aflat că sărăcia extremă este un lucru la ordinea zilei în Canada, iată ce am găsit pe internet: http://www.canada.php0h.com/
Vă avertizăm că toate imaginile sunt din Canada, niciuna nu este generată pe calculator şi nici un cadru nu este luat din altă parte exceptând mult trâmbiţatele oraşe canadiene.
Clipul de mai jos se numeşte: Vancouver DownTown East Side Nightmare. VERY COMPELLING. Then Shower. Then have a HEART.


Mulţi români plecaţi în Canada aruncă cifre extraordinare si „asseturi”, mai că rămâi mut de uimire, dar când îi întrebi unde şi-au petrecut concediul sau de ce nu au încă o casă a lor nu sunt în stare să dea un răspuns clar.

Veţi găsi o grămadă de video clipuri pe youtube căutând după poverty in Canada, homeless, Montreal, Vancouver sau orice altă combinaţie. Întrebarea care se pune în final e: De ce şi-ar dori un român să plece într-un ţinut unde iarna e lungă şi unde va găsi sărăcie la fel ca acasă? Pentru ce ar lasa cineva posibilitatea de a plimba prin Europa, de a-şi face vacanţele prin Grecia sau Austria pentru a emigra la capatul lumi? Unele lucru sunt vadit exagerate dar ele sunt făcute pentru a înţelege mai bine realitatea vieţii şi pentru a face diferenţa între propaganda de populare a unei ţări cu o suprafaţă mai mare decât Europa dar cu o populaţie puţin mai mare decât a României.

Lasă un răspuns