Home » Auto » Irlandezii au comandat 100 de automobile Nissan Leaf

Irlandezii au comandat 100 de automobile Nissan Leaf

Automobilul electric reprezinta o soluţie sigură pentru reducerea poluării în interiorul oraşelor. Cu toţii ştim cât greu e să stai în staţia de tramvai când afară sunt 37 de grade Celsius şi la doi paşi de tine câteva zeci de automobile sunt blocate în trafic cu motoarele pornite. Aerul pe care îl respirăm, efortul pe care îl facem pentru a extrage şi prelucra petrolul, problemele politico-economice pentru controlul zăcămintelor petrolifere şi un viitor nesigur determinat de insecuritatea energetică a tuturor europenilor sunt motive întemeiate pentru politicieni pentru a susţine automobilul electric.
O veste bună vine din Irlanda, o ţară recunoscută pentru peisajele veşnic învezite dar şi pentru dimensiunile reduse ale insulei (200×400 km). Nissan Leaf a ajuns în Irlanda în data de 4 august iar în campania de prezentare care s-a desfăşurat succesiv în 20 de oraşe, peste 400 de persoane au reuşit să conducă automobilul şi să-şi facă o impresie despre acesta. Campania s-a încheiat cu un rezultat care deşi nu pare spectaculos este destul de promiţător. Aproximativ 100 de persoane au făcut precomenzi pentru Nissan Leaf. În anii ce vor urma automobilele electrice ar putea face parte din cotidian. Preţul acumulatorilor este în continuă scădere iar petrolul şi taxele pentru vehiculele cu motor termic cresc de la zi la zi.

Nissan Leaf

Nissan Leaf

Etichete: , , , ,
Postat de in data de 28 august 2010. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

One Response to Irlandezii au comandat 100 de automobile Nissan Leaf

You must be logged in to post a comment Login

center>