Irlandezii au comandat 100 de automobile Nissan Leaf

Automobilul electric reprezinta o soluţie sigură pentru reducerea poluării în interiorul oraşelor. Cu toţii ştim cât greu e să stai în staţia de tramvai când afară sunt 37 de grade Celsius şi la doi paşi de tine câteva zeci de automobile sunt blocate în trafic cu motoarele pornite. Aerul pe care îl respirăm, efortul pe care îl facem pentru a extrage şi prelucra petrolul, problemele politico-economice pentru controlul zăcămintelor petrolifere şi un viitor nesigur determinat de insecuritatea energetică a tuturor europenilor sunt motive întemeiate pentru politicieni pentru a susţine automobilul electric.
O veste bună vine din Irlanda, o ţară recunoscută pentru peisajele veşnic învezite dar şi pentru dimensiunile reduse ale insulei (200×400 km). Nissan Leaf a ajuns în Irlanda în data de 4 august iar în campania de prezentare care s-a desfăşurat succesiv în 20 de oraşe, peste 400 de persoane au reuşit să conducă automobilul şi să-şi facă o impresie despre acesta. Campania s-a încheiat cu un rezultat care deşi nu pare spectaculos este destul de promiţător. Aproximativ 100 de persoane au făcut precomenzi pentru Nissan Leaf. În anii ce vor urma automobilele electrice ar putea face parte din cotidian. Preţul acumulatorilor este în continuă scădere iar petrolul şi taxele pentru vehiculele cu motor termic cresc de la zi la zi.

Nissan Leaf
Nissan Leaf

One Comment on “Irlandezii au comandat 100 de automobile Nissan Leaf”

  1. Nissan Leaf se incarca la 80% din capacitate in doar 30 de minute daca ai o priza de 380V. Adica in timpul in care bei o cafea si te duci la toaleta esti gata pentru alti 160 de kilometri. Sau o poti incarca in weekend timp de 30 de minute si poti face naveta toata saptamana la serviciu.

Lasă un răspuns