Am cumparat românește

Susținerea economiei naționale și a nivelului de trai înseamnă printre altele și achiziționarea un produse locale. Indentificarea acestora se poate face prin etichete de genul Fabricat în România, Made în Romania sau pur și simplu prin adăugarea steagului țării de proveniență.
Din păcate, pe meleagurile mioritice lucrurile sunt mai complexe decât par la prima vedere. Aluatul de mai jos poartă steagul României dar este produs în Bulgaria. Menționăm că ingredientele erau scrise într-o singură limbă, cea română. Pentru a nu înțelege faptul că acest produs este asezonat cu o serie de substanțe denumite generic E-uri sau aditivi chimici, comerciantul scrie pe ambalaj denumirea acestora cum ar fi beta caroten (E160).
Comerciantul induce în eroare clientul și nu-i pasă de acest lucru. Asemeni societăților de asigurare care nu plătesc daune schimbându-și denumirea la câțiva ani pentru a nu mai fi indentificate de public, tot așa și comercianții de produse alimentare vă înșeală acum și își vor vine produsele sub alte mărci mai târziu.
Niciodată nu o să vedeți pe TV mizeriile produse de corporații. Marile companii plătesc bani grei pe reclame iar o singură știre negativă la adresa lor înseamnă tăierea contractelor de publicitate.
Produs bulgaresc

Lasă un răspuns