Benzina s-a scumpit în America

Americanii se confruntă în ultimii ani cu o creștere semnificativă a prețurilor la benzină. În Carolina de Nord oamenii sunt nevoiți să plătească chiar și 2.9 lei pe litrul de benzină (29.000 lei vechi pe litru) o cifră care-i sperie mai ales pe cei care au autovehicule cu motoare de 8000cc. Declanșarea unui nou război pentru petrol ar putea fi o soluție pentru menținerea prețului la combustibili însă atacarea Iranului este ceva mai complicată decât pare la prima vedere.
În Statele Unite ale Americii preferințele conducătorilor auto diferă de ceea ce se întâmplă pe continentul european. Americanii preferă automobilele pe benzină iar numărul vehiculelor diesel economice este destul de redus raportat la întreaga flotă. Chiar și camioanele care transportă marfa au motoare pe benzină.
Dacă în Europa benzina poate ajunge la 7-8 lei pe litru, în America benzina se cumpără cu galonul (un galon = 3.785 litri). Un preț de 4 dolari pe galon a început să devină o realitate și nu doar un prag psihologic îndepărtat. Schimbările politice și prognozele din ultimii ani -au determinat pe americani să adopte soluții mai eficiente din punct de vedere energetic. Noile automobile sunt mai eficiente iar motoarele diesel au început să-și facă loc în piață.

Ford F-250 propane

Lasă un răspuns