General Motors va comercializa în Europa bicicletele electrice „Ariv”

General Motors nu vinde doar automobile ci o mulțime de alte produse. Marca de biciclete electrice „Ariv”, deținută de General Motors, va fi vândută în Europa în al doilea trimestru al anului 2019. Două astfel de biciclete, o bicicletă compactă și una pliabilă, vor fi lansate pentru început în Germania, Belgia și Olanda, pe piețele în care bicicletele alimentate cu baterii litiu-ion sunt deja populare.


Bicicliștii ce vor opta pentru aceste modele își pot încărca bateriile în aproximativ trei ore și jumătate și pot parcurge până la 64 kilometri cu o singură încărcare. În Belgia și Olanda bicicleta electrică compactă ar costa 2.800 de euro, iar cea pliabilă ar ajunge la 3.400 de euro. În Germania, prețurile ar fi de 2.750 de euro, respectiv 3.350 de euro.


General Motors s-a implicat pe piața vehiculelor electrice, oferind în prezent modelul Chevrolet Bolt, însă nu a declarat nimic despre scutere electrice. În schimb, concurenții de la Ford au achiziționat în noiembrie 2018, cu suma de 200 de milioane de dolari, compania Spin, o firmă de închiriere a scuterelor electrice cu sediul în San Francisco.