C-1 de la Lit Motors este stabilizat giroscopic

Industria auto este plină de surprize. După ani de cercetări în care energiile s-au canalizat spre dezvoltarea acumulatorilor și a motoarelor electrice, unii producătorii au început să ia în calcul sistemele de recuperare a energiei cinetice.
Sistemele KERS (kinetic energy recovery system) (vezi wikipedia) preiau energia mecanică pierdută la frânare și o transpun în mișcare de rotație. Discul care se învârte cu un număr amețitor de rotații oferă suficientă energie cinetică pentru a propulsa rapid vehiculul de la 0 la 100 de kilometri la oră. Unele sisteme pot oferi și 70-80 de cai putere pentru o durată de 5-7 secunde.

C-1 de la Lit Motors
C-1 de la Lit Motors

C-1 de la Lit Motors este o motocicletă complet carosată, echilibrată cu ajutorul unor giroscoape. Turația celor două discuri este controlată electronic și se schimbă în funcție de modul de utilizare a motocicletei. Motoarele electrice care rotesc cele două discuri pot funcționa ca generatoare electrice. Datorită sistemului KERS, motocicleta poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în numai 6 secunde.
C-1 nu va intra curând pe piață, iar o eventuală producție de serie stă încă sub semnul întrebării. Compania Lit Motors speră totuși ca anul viitor să ofere primele modele la prețul de 19.990 dolari.

Lansare C-1 de la Lit Motors


Patentul pentru această tehnologie a fost înregistrat în Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns