Home » Moto » C-1 de la Lit Motors este stabilizat giroscopic

C-1 de la Lit Motors este stabilizat giroscopic

Industria auto este plină de surprize. După ani de cercetări în care energiile s-au canalizat spre dezvoltarea acumulatorilor și a motoarelor electrice, unii producătorii au început să ia în calcul sistemele de recuperare a energiei cinetice.

Sistemele KERS (kinetic energy recovery system) (vezi wikipedia) preiau energia mecanică pierdută la frânare și o transpun în mișcare de rotație. Discul care se învârte cu un număr amețitor de rotații oferă suficientă energie cinetică pentru a propulsa rapid vehiculul de la 0 la 100 de kilometri la oră. Unele sisteme pot oferi și 70-80 de cai putere pentru o durată de 5-7 secunde.

C-1 de la Lit Motors

C-1 de la Lit Motors

C-1 de la Lit Motors este o motocicletă complet carosată, echilibrată cu ajutorul unor giroscoape. Turația celor două discuri este controlată electronic și se schimbă în funcție de modul de utilizare a motocicletei. Motoarele electrice care rotesc cele două discuri pot funcționa ca generatoare electrice. Datorită sistemului KERS, motocicleta poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în numai 6 secunde.

C-1 nu va intra curând pe piață, iar o eventuală producție de serie stă încă sub semnul întrebării. Compania Lit Motors speră totuși ca anul viitor să ofere primele modele la prețul de 19.990 dolari.

Lansare C-1 de la Lit Motors

Patentul pentru această tehnologie a fost înregistrat în Statele Unite ale Americii.

Etichete: , ,
Postat de in data de 2013/11/02. In categoria Moto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.