Eurocopter ar putea construi elicoptere diesel

Daca inca mai sunteti de parere ca diesel-ul este doar pentru tractoare si agricultura s-ar putea sa va schimbati cat de curand parerea. Compania europeana Eurocopter, cel mai mare producator de elicoptere din lume a prezentata saptamana aceasta la Heli-Expo in Houston, SUA primul motor diesel ce va sta la baza unor noi generatii de aparate. Motorul dispune de doi cilindri diametral opusi, raciti cu aer.
Motoarele diesel supraalimentate au un raport bun putere/greutate, fapt care le face fezabile pentru a propulsa automobilele de curse, asa cum este Audi R15 TDI . Un elicopter cu motor diesel ar trebui sa consume cu 40% mai putin combustibil comparatic cu unul pe benzina. Unul dintre candidatii ce ar putea fi inzestrat cu noul motor diesel este EC 120 ce inglobeaza in prezent o turbina Turbomeca Arrius.
Primul zbor cu un astfel de aparat ar putea fi efectuat in urmatorii cinci ani.

Eurocopter EC135
Eurocopter EC135

One Comment on “Eurocopter ar putea construi elicoptere diesel”

  1. Dupa ce motoarele diesel s-au impus si in Le Mans, nu ma mai mira nimic. Stau si ma intreb insa ce impact ar avea un motor diesel din punctul de vedere al greutatii asupra unor aparate de zbor…

Lasă un răspuns