SK Innovation promite 800 de kilometri autonomie în 20 de minute

Hyundai Ioniq 2017

Compania sud-coreeană SK Innovation a dat publicității faptul că dezvoltă celule ce vor avea nevoie de numai 20 de minute de încărcare pentru a oferi o autonomie de 800 de kilometri atunci când sunt montate pe o mașină. SK Innovation a spus că va finaliza ciclul de dezvoltare al noilor acumulatori la jumătatea anului viitor și că acestea pot juca un rol important în dezvoltarea viitoarelor automobile electrice. Compania nu a furnizat date despre chimia celulelor, dar a spus că sunt bazate pe nichel și tehnologii înalte și că vor suporta peste 1000 de cicluri de încărcare/descărcare. Având aceste caracteristici, noile celule pot fi montate în pachete de mică putere pe automobile electrice cu preț redus și cu toate acestea vor permite parcurgerea unor distanțe mari cu un timp reîncărcare rezonabil.


Primele automobile electrice care ar putea folosi aceste celule ar putea proveni de la Hyundai și Kia. Kona Electric folosește acum celule LG Chem, în timp ce Kia Niro EV folosește baterii de la SK Innovation. Cele două companii coreene, LG Chem și SK Innovation, se concurează reciproc și au chiar și unele procese în derulare privind secretele tehnologice.


SK Innovation intenționează să construiească două fabrici în Georgia, SUA, ce vor livra baterii pentru până la 300.000 de baterii.