Prize cu un contor de energie incorporat

Responsabilitatea sociala este un lucru ce trece de logica simpla a individului si ofera o perspectiva mai larga asupra lumii in care traim. Altruismul, constiinta, responsabilitatea si perspectiva lucrurilor intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat se obtine prin educatie, de multe ori fiind necesara  modelarea mai multor generatii, asta fiind unul din lucrurile care deosebeste anumite familii de altele.  
Revenind la subiectul abordat si anume managementul resurselor proprii pe care fiecare individ al trebui sa-l faca la el acasa gasim o serie de solutii simple la indemana oricui care ne permit eficientizarea activitatilor zilnice si cresterea confortului pe care toti ni-l dorim.
Prizele care au un contor de energie incorporat va permit sa stabiliti care dintre aparatele electrice pe care le aveti in casa consuma cel mai mult curent si in ce moduri de utilizare. Spre exemplu puteti sa stabiliti diferenta de consum pentru un frigider pe timp de vara cu geamul de la bucatarie inchis si cu geamul deschis atunci cand se realizeaza o ventilatie adecvata in incapere. Optimizarea consumului de energie electrica determina implicit o scadere a costurilor dar si o reducere a poluarii. 
Cel pe care l-am gasit cel mai usor prin magazinele online de la noi este modelul PEM01
„Contorul de energie activa EL -EPM01 a fost proiectat pentru monitorizarea şi masurarea incarcaturilor electrice. El se prezinta sub forma unei solutii eficiente in determinarea costurilor. 
Gama de masurare a Contorului de energie se extinde de la 5W la 3680W (curent maxim de 16A). In cazul in care valorile scad sub sau depasesc aceste valori limita, nu se mai pot executa masuratori exacte. De asemenea, dispozitivul poate fi supraincarcat şi drept urmare, distrus.

Priza contor
Priza contor

 
 
Caracteristici:
Timpul curent (24 ore), saptamana, incarcatura electrica şi costul de consum
Timp total, energia totala folosita precum şi costuri energetice sporite.
Timpul total de inregistrare, timpul total şi procentajul
Program dual de consum de energie
Inainte de folosire:
Contorul de energie activa este adecvat doar pentru operarea la surse de 230V AC. Se poate conecta doar la surse de energie de 230V AC 50/60Hz. 
Operarea Contorului de energie este permisa doar in spatii inchise si in medii uscate. Nu folositi Contorul de Energie in spatii deschise. 
Cititi intotdeauna etichetele de identificare a dispozitivelor conectate pentru a verifica daca specificatiile acestora corespund celor ale Contorului de Energie.”
 
cu sprijinul: www.consumredus.ro

3 Comments on “Prize cu un contor de energie incorporat”

  1. Aparatele astea nu măsoară cu precizie consumurile mici. Sub 10Wh nu te mai poți baza pe el. Spre exemplu dacă vrei să măsori consumul unui router sau al unui alimentator pentru telefon nu vei reuși cu un model simplu.

Lasă un răspuns