Norvegia construieste cea mai mare turbina eoliana

Tarile scandinave, desi nu au o populatie foarte mare iar petrolul si gazele se gasesc din ambundenta in zona maritima continua sa investeasca in energia verde, energia viitorului.
Norvegia construieste cea mai mare turbina eoliana din lume, capabila sa produca 10MW. Structura acesteia are o inaltime de 176 de metri (de doua ori mai inalta decat hotelul Intercontinental din Bucuresti)
fiind de departe cea mai impunatoare din zona. Compania Sway va investi in acest proiect, care ar trebui sa fie finalizat in anul 2011, 67.5 milioane de dolari. Turbina, amplasata in zona Oeygarden din sudul Norvegiei, poate alimenta cu energie electrica 2000 de locuinte.
Pana la finalizarea acesteia, titlul de cea mai mare turbina eoliana din lume, este adjudecat de Enercon E-126 ce poate genera pana la 7MW daca este dotata cu un rotor cu diametrul de 136 de metri. Noua turbina este mai mare atat in dimensiuni cat si in capacitatea instalata dar incorporeaza o tehnologie mai avansata si mai putine parti in miscare.

Lasă un răspuns