Enel instalează stații de reîncărcare în Italia

Enel X Mobility, subsidiara Enel, a obținut un împrumut în valoare de 115 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de stații de încărcare a vehiculelor electrice pe întreg teritoriul Italiei în perioada 2018-2022.
Enel va instala aproximativ 14.000 de stații de încărcare a vehiculelor electrice pe întreg teritoriul Italiei, pe parcursul următorilor cinci ani. Enel X Mobility va primi un împrumut pe 10 ani în valoare totală de 115 milioane de euro, garantat de Enel SpA, dintre care 50 de milioane de euro au fost deja investiți.
În ceea ce privește BEI, care va suporta aproximativ 50% din investiția totală a Enel X Mobility.
Enel este o companie italiană ce distribuie electricitate, deci are tot interesul să vândă mai mult. Italia este o țară ce importă cea mai mare parte din petrolul necesar, deci trecerea la automobilele electrice este impulsionată și de acest aspect.
Enel dorește ca numărul stațiilor să ajungă la 7.000 până în anul 2020 și la un total de 14.000 până la finalul anului 2022, cu o investiție totală de aprox. 300 de milioane de euro.
Rețeaua extinsă de stații de încărcare a Enel X va include stații Quick (22 kW) instalate în zone urbane, precum și stații Fast (50 kW) și Ultra Fast (peste 150 kW) pentru încărcarea rapidă în zone extra-urbane.
Peste 60% din stațiile de încărcare vor fi instalate în zone metropolitane mari și în alte orașe, în timp ce restul vor asigura inițial o acoperire națională, pentru a susține călătoriile de durată lungă și medie, în zonele suburbane și pe distanțe lungi.
Pentru lansarea Programului Național, Enel X semnează acorduri cu administrațiile locale și regionale, precum și cu instituții publice și companii private, pentru a proiecta infrastructuri în zonele publice sau private cu acces deschis.