BMW folosește bateriile uzate pentru stocarea energiei electrice

Inaugurarea oficială a spaţiului de stocare pe baterii de pe perimetrul uzinei BMW din Leipzig, Germania demonstrează utilizarea inovatoare, sustenabilă şi profitabilă a bateriilor de la BMW i3 după ce automobilul ajunge la finalul ciclului de viaţă. Unitatea de stocare pe baterii din Leipzig poate include până la 700 de baterii de mare capacitate preluate de la modele BMW i3. În prezent sunt integrate 500 de baterii noi şi utilizate, pentru că astăzi – la patru ani de la lansarea BMW i3 pe piaţă – cele mai multe pachete de baterii sunt încă în automobile pe şosele.

“Capacitatea celor 700 de baterii de înaltă tensiune reprezintă echivalentul unei autonomii electrice de 100.000 de kilometri cu BMW i3. Abordarea scalabilă înseamnă că unitatea de stocare ar putea fi extinsă suplimentar pentru a primi mai multe baterii. Este deja compatibilă cu viitoarele generaţii de baterii, fiind astfel pregătită pentru viitor”, a subliniat Joachim Kolling, director de servicii energetice în cadrul BMW Group. “Demonstrăm încă o dată că sustenabilitatea conceptului BMW i merge dincolo de automobil.”

Cu turbine eoliene localizate pe terenul uzinei, Spaţiului de stocare energie pe baterii BMW la Leipzig creează o legătură directă între producţia energiei şi un consumator industrial – totul într-o manieră complet unică. Spaţiul de stocare pe baterii este integrat în reţeaua publică de energie, ceea ce permite ca electricitatea sa să fie comercializată ca energie primară de echilibrare.

turbina eoliana
Turbina Eoliana

În acest fel, BMW Group are o contribuţie la stabilitatea reţelei publice de energie şi îndeplineşte o funcţie preţioasă pentru o comunitate mai largă. Când există un surplus de energie din resurse regenerabile, stocarea pe baterii la scară largă poate detensiona reţeaua prin absorbirea energiei electrice. Când nu există suficientă energie în reţeaua electrică, facilitatea poate elibera electricitate pentru a ajuta la stabilizarea reţelei.
Spaţiul de stocare pe baterii de la uzina BMW Group din Leipzig va deschide un nou potenţial pentru eficienţă de costuri şi energetică, precum şi pentru reducerea CO2. Este un alt exemplu al demersurilor pe care BMW Group îi face pe drumul spre a deveni cea mai sustenabilă companie auto din lume.
Proiectul spaţiului de stocare pe baterii BMW din Leipzig este parte din iniţiativa WindNODE, dedicată promovării sistemelor inteligente de utilizare şi stocare pentru energii regenerabile. Ministerul Federal al Afacerilor Economice şi Energiei din Germania oferă finanţare pentru proiect prin programul “Smart Energy Showcases – Digital Agenda for the Energy Transition” (SINTEG).

Lasă un răspuns