IONITY – Reţeaua Pan-Europeană de Încărcare de Mare Putere

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group cu Audi şi Porsche au anunţat crearea joint-venture-ului IONITY, care dezvoltă şi implementează o reţea de Încărcare de Mare Putere (High-Power Charging / HPC) pentru automobile electrice în Europa.
Prin lansarea a aproximativ 400 staţii HPC până în 2020, IONITY va uşura călătoriile pe distanţe lungi şi marchează un pas important pentru automobilele electrice. Având sediul la München (Germania), joint-venture-ul este condus de directorul executiv Michael Hajesch şi directorul de operaţiuni Marcus Groll, cu o echipă în extindere care va număra 50 de oameni la începutul anului 2018.
Prima reţea HPC pan-europeană joacă un rol esenţial în crearea unei pieţe pentru automobile electrice. IONITY va îndeplini obiectivul nostru comun de a oferi clienţilor capacităţi de încărcare rapidă şi plăţi digitale pentru a facilita călătorii pe distanţe lungi”, a declarat Hajesch.

Crearea a 20 de staţii de încărcare începe în 2017

Un total de 20 de staţii vor fi deschise publicului în acest an, localizate pe principalele drumuri din Germania, Norvegia şi Austria, la intervale de 120 de kilometri, prin parteneriate cu “Tank & Rast”, “Circle K” şi “OMV”. În 2018, reţeaua se va extinde la peste 100 de staţii, fiecare permiţând să fie utilizată de mai mulţi clienţi, cu automobile de la constructori diferiţi, pentru a-şi reîncărca vehiculele simultan.
Cu o capacitate de până la 350 kW per punct de încărcare, reţeaua va utiliza standardul european de încărcare Combined Charging System (CCS) pentru a reduce semnificativ timpii de încărcare în comparaţie cu sistemele existente. Conectorul Combined Charging System (CCS) nu este compatibil cu sistemul Tesla, un șofer de Tesla având nevoie de un adaptor special.

Combined Charging System
Combined Charging System

Alegerea celor mai bune locaţii ia în considerare integrarea potenţială cu tehnologiile de încărcare existente, iar IONITY negociază cu iniţiativele de infrastructură existente, inclusiv cele sprijinite de companiile participante, precum şi de instituţiile politice. Investiţia subliniază angajamentul pe care producătorii participanţi îl fac vis-a-vis de automobilele electrice şi se bazează pe cooperarea internaţională din întreaga industrie.
Partenerii fondatori – BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group – au cote egale în acest joint-venture, în timp ce alţi constructori auto sunt invitaţi să contribuie la extinderea reţelei.

Lasă un răspuns