Nissan a demarat producția de acumulatori la Smyrna, Tennessee

Nissan Leaf va fi dotată și cu acumulatori americani.Nissan a finalizat fabrica de acumulatori din Smyrna, Tennessee și a dat drumul la producție. Bateriile Made in USA vor echipa automobilele Leaf fabricate pe pământ american, mai precis pe cele produse în aceeași fabrică unde se fabrică Altima și Maxima.

Nissan Leaf cu baterii americane

În cei doi ani de când automobilul Leaf este la vânzare, Nissan a vândut 18.000 de unități în Statele Unite ale Americii și 46.000 la nivel global. Nissan declară că Leaf este automobilul electric cu cele mai bune vânzări din lume. Fabrica Nissan din Smyrna va produce 200.000 de baterii în fieare an.
Până acum automobilele Leaf (inclusiv acumulatorii) erau fabricate în Japonia. Nissan va deschide o fabrică și în Marea Britanie. Probabil vă întrebați de ce Nissan nu deschide o fabrică în India sau China, acolo unde forța de muncă este mult mai ieftină. Principalul motiv e că automobilele electrice au nevoie de subvenții iar banii sunt oferiți de statele bogate. Oficialii americani sau britanici vor fi mai ușor de convins atunci când vor subvenționa producția din propria țară.

Nissan Leaf
Nissan Leaf

Lasă un răspuns