Canadienii au propriul producator de vehicule electrice

Canadienii din Quebec au propriul productor de vehicule electrice pregatit sa le ofere o solutie ecologica pentru transportul urban. Gilles Allard, seful de productie de la compania Zenn Motor, declara pentru presa locala ca a asamblat deja 425 de vehicule electrice la fabrica din St. Jerome iar cererea pentru acest tip de masini este in continua crestere.
Pretul pentru modelul Nemo (prezentat in imaginea de mai jos) pleaca de la suma de 16.079 USD. Vehiculul fabricat de compania canadiana are o structura usoara realizata din aluminiu si panouri din plastic.
Viteza maxima nu depaseste 40km/h iar autonomia oferita de grupul format din 12 baterii litiu-ion de 6V este de 115 kilometri.
Motorul electric care propulseaza masina poate recupera o parte din energia pierduta in timpul franarii. Acesta este alimentat la 72 de volti si are o putere de 4.8KW (6.4CP).

Masinile electrice care sunt destinate pietelor nordice sunt supuse unor temperaturi scazute care afecteaza randamentul acumulatorilor iar o parte din energia electrica care ar fi trebuit transformata in energie mecanica este trimisa catre sistemul de incalzire. Nemo dispune de o rezistenta electrica de 1400W pentru incalzirea habitaclului, care ar trebui sa faca deplasarea in lunga iarna din Quebec mai placuta.
Astfel de vehicule sunt mai degraba indicate pentru transportul materialelor si al pasagerilor in interiorul uzinelor, fabricilor, porturilor sau unitatilor militare si mai putin pentru transportul urban.
In Romania se folosesc de o buna perioada celebrele electrocare insa materialele ce intra in constructia acestora precum si acumulatorii cu plumb fac ca performantele oferite de aceste mijloace de transport sa fie modeste.

Zenn Motor - Nemo
Zenn Motor - Nemo

Lasă un răspuns