Tesla a cheltuit 8000 de dolari pe minut în ultimul an

Tesla Model 3

Tesla Motors a cheltuit peste 4,2 miliarde de dolari în ultimele 12 luni, adică aproximativ 8.000 de dolari pe minut, conform calculelor realizate de Bloomberg. Cheltuielile au fost justificate de construcția megauzinei din Rino, Nevada.
Fabrica Tesla, denumită Gigafactory, a fost construită în deșert, plecând de la zero, iar principalul ei rol este să producă în serie automobilele Model 3 și Model S.

Tesla Model S
Tesla Model S

În actualul ritm de cheltuieli, Tesla Motors va rămâne fără lichidități până în data de 6 august 2018. Între timp, Tesla ar putea obține venituri mult mai serioase din vânzare autombilelor sale electrice, iar fabrica din Nevada ar putea avea o producție considerabil mai mare.
Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, a declarat la Paris, în cadrul unei discuții cu presa că:

„Încrederea pe care Elon Musk o primește din zona financiară nu va fi eternă. Prefer să fiu în poziția mea decât să fiu într-a lui. Pentru că el a vândut mult, dar doar la stadiul de idee. A vândut multe idei. Și va exista un moment în care piața îi va cere să producă ideile pe care le-a vândut. Și nu știm când va veni acel moment în care piața îi va spune: s-a terminat”.

Tesla Model X
Tesla Model X

Tesla Motors are un portofoliu destul de larg de vehicule electrice (Model 3, Model S, Model X, Tesla Semi și noul Roadster) precum și de alte produse (tiglă solară, pachete de baterii, baterii externe) însă marea problemă pe care o are compania în prezent e că nu are capacități suficiente de producție, iar aceste capacități necesită mult timp pentru a fi puse la punct.

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Acțiunile Tesla se tranzacționau cu 317,81 dolari per acțiune, compania având o capitalizare de piață de peste 53 miliarde de dolari, mai mult decât Ford (48 miliarde dolari) și Fiat Chrysler (aproape 28 de miliarde de dolari), deși aceste companii au numeroase uzine, fabrică un număr important de vehicule și înregistrează profit.

Tesla Roadster 2020
Tesla Roadster 2020

Lansarea noului Roadster nu este doar un demo tehnologic sau o mișcare de marketing, ci are rolul și de a aduna capital, avansul pentru Roadster fiind de 50.000 de dolari sau 250.000 pentru Founders Series (primele 1000 de exemplare).

Tesla Semi
Tesla Semi

Lasă un răspuns