Când se face ITP-ul în funcție de vechime?!

Un nou proiect de lege ce privește modul de efecturare a ITP-ului (Inspecția Tehnică Periodică) ar putea intra în vigoare dacă legea adoptată de Parlamentul României va fi promulgată de către Președinte și publicată în monitorul oficial. Legea urmează a fi modificată în urma propunerilor Registrului Auto Român (RAR).
Noua lege prevede modificări ale intervalului la care se efectuează ITP-ul și stabilirea gradului de pericol al deficiențelor tehnice identificate în 3 categorii: minore, majore și periculoase.
ITP-ul ar putea să fie efectuat după primii trei ani la mașinile noi, din doi în doi ani la mașinile mai vechi de trei ani și din an în an la mașinile mai vechi de 12 ani.
Deficiențele minore vor fi trecute cu vederea, iar mașina analizată va trece verificarea ITP. Deficiențele majore care constau în defecte ce pun în pericol siguranța rutieră sau se abat mult din valorile admise ale noxelor emise nu vor trece verificarea.
În cazul în care un automobil nu va trece ITP-ul, șoferul va fi obligat ca în 30 de zile să remedieze defectele identificate și să se prezinte la o nouă verificare.
Atenție! Legea nu a intrat încă în vigoare.

Dacia MCV Stepway
Dacia MCV Stepway

Lasă un răspuns